tabmenu

tab

Tutorial : Cara nak masukkan Header dalam Blog

KRAWLERS | 3:58 PM | | | Best Blogger Tips


header? natang gapo uw.. ha untuk newbies..header uw penting.. sebab ia tempat korang nak tulis nama blog dan banyak ag.. dan untuk buat mata sedap memandang..

"macam mana nak pasang?"

small of pieces jer syg2 oit..(my gurl jgn marah ea) gnie..

1. mula -mula ikut langkah nie

Dashboard => Design => Page Elements
2. lepas tuw pergi kat box header dan click edit seperti yang ditunjukkan:

click di anak panah merah uw...


3. korang akan jumpe kotak macam ini:


tittle blog - tajuk blog korang
blog description  - letak korang nya trademark (simple ringkas,padat, dan sedap telinga mendengar
image  - korang ley ambik dari URL gambo korang nak atau upload dari dekstop korang
placement - selalunya buat behind description .. 

aper lagi.. pastuw save law.. kan senang.. kan?? preview dulu law rasa ragu2 ngan header itu..

selamat mencuba...


Lau Suka Like Butang Comel

0 orang orang:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
WhAt LaLa Do?
Copyright@ segala keringat blog ini hak milik LALA