tabmenu

tab

Tutorial : Cara untuk centerkan post tittle or Tittle sidebar

KRAWLERS | 9:18 PM | | Best Blogger Tips


 salam smua.. tengah hari yang terik ini, LaLa mengkuatkan diri untuk buat tutorials.hee
tutorials ni Lala nak tunjukkan macam mana nak centerkan post tittle dan tittle sidebar korang..

senang je.. lets start..

1. mula - mula ikut langkah ni.

Dashboard => Design => Edit HTML =>Tick widget template
2. Aip.. sebelum tuw.. download template dulu untuk backup incase tak menjadikan.

3. Copy paste time, okay.. first untuk Post Tittle korang tekan CTRL + F dan cari code nie

h3.post-title {
ataupun (incase tiada code diatas

h4{
4. dah jumpa? bgus.. copy code dibawah ini:

text-align:center;

   dan pastekan di bawah code yang korang cari tadi (langkah 3)

5. kalau nak center kan side bar tittle pula.. tekan CTRL + F dan cari code ini :

h2 {
6. Sama macam cara untuk centerkan post tittle juga.. pastekan code langkah 4 di bawah code ini.


senang je kan?? cuba jangan x cuba.. heee 



Lau Suka Like Butang Comel

0 orang orang:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
WhAt LaLa Do?
Copyright@ segala keringat blog ini hak milik LALA