tabmenu

tab

Tutorial : Macam mana nak tukar bentuk Favicon

KRAWLERS | 8:17 AM | Best Blogger Tips
salam kepada semua bloggers yang sudi jenguk,
hari nie lala jaga cc, tak ada benda nak buat...

so.. tutorials kali nie ialah... Favicon

"ape tu FAVICON?"


yang bulat itu la Favicon

lala na tunjuk skit kat blogger2 tersayang macam mana nak buat Favicon nie


 1. standard lah, mula2.. backup template dulu.. risau hilang ke.. nangis tonggeng- tonggeng       karang.. hee..

 2. selepas itu ikut langkah ini.


Dashboard => Design => Edit HTML=> tick Widget Template




3. lepas tu, picit butang CTRL + F serentak dan cari code ini :


</head>
4. biler dah jumper code ini, paste kan code dibawah :



<link href='URL image' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> 

<link href='URL image' rel='icon' type='image/x-icon'/>

     copy kan code diatas </head>


5. yang URL image tuw korang gantikan dengan gambar icon size 40  x 40


6. preview dulu , kalau okay.. save template dan enjoy.. hee









Lau Suka Like Butang Comel

0 orang orang:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
WhAt LaLa Do?
Copyright@ segala keringat blog ini hak milik LALA