tabmenu

tab

Tutorial : Macam mana nak buat Click On New Tab

KRAWLERS | 9:08 AM | | Best Blogger Tips
 


malam nie.. lala tak tau nak buat ape.. so straight wat tutorial untuk kawan - kawan bloggers tercinta.
okay.. tutorial nie di panggil Click On New Tab.. 
function dia mcm korang click link/box/button dan dia akan automatik bukak ke new tab
tanpa korang right click dan open new tab

rasa-rasa senang ke susah?

senang bangat dong...

1. mula sekali ikut langkah ini

Dashboard => Design => Edit HTML => Tick Widget Template

2. cari code dibawah ini dengan menggunakan CTRL + F ditekan serentak

<home>
3. selepas itu copy code di bawah ini :

<base target='_blank'/>
    dan paste kan di bawah code <home>

4. preview dahulu, kalau tiada error, tahniah anda berjaya.. save template


so selepas ini senang law reader nak bacer cerita -cerita korang tanpa susah payah nak open new tab secara normal...heee automatik.. ching * ching* (<--- start merapu)




Lau Suka Like Butang Comel

0 orang orang:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
WhAt LaLa Do?
Copyright@ segala keringat blog ini hak milik LALA